Ravioli i het tomatsoppa med oregano
Ravioli i het tomatsoppa med oregano
12 ingredienser
Oregano och tomat står för mildhet, chili och vitlök för hetta. I denna färggranna soppa blandas de två. Och så lite pasta, för tuggmotståndet. Lättlagat och värmande. Färska ravioli kan bytas ut mot torkade tortellini.
Ingredienser
- 250 g färska ostfyllda ravioli
- 1 gul lök
- 1 röd spansk peppar
- olivolja, att fräsa i
- 1 klyfta vitlök
- 3 dl tomatjuice
- 400 g passerade tomater
- 6 dl grönsaksbuljong
- 1 dl grädde
- 1 kruka färsk oregano
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Skala och finhacka löken. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Skala och hacka vitlöken fint.
- Fräs lök, chili och vitlök i olivoljan. Slå över buljong, grädde, tomatjuice och passerade tomater. Låt småputtra i ca 20 minuter. Mixa i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt eventuellt några matskedar vatten om soppan känns tjock. Koka upp soppan.
- Lägg i raviolin och låt den koka mjuk i soppan. Smaksätt med finhackad oregano, salt och peppar.