Råvarma pilgrimsmusslor med forellromsås

NYHET
Råvarma pilgrimsmusslor med forellromsås
Foto: TV4
Håkan Thörnström KK 2024
Håkan Thörnström KK 2024

Råvarma pilgrimsmusslor med forellromsås

12 ingredienser

30 min

Den här fräscha rätten med pilgrimsmusslor och forellrom blir en populär rätt att bjuda på.

Ingredienser

portioner
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g smör
  • 1 citron
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe färsk körvel
  • 1 dl gruyèreost, riven
  • 80 g forellrom
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Öppna och rensa ur muskeln på musslorna.
  2. Skär musslorna i skivor och lägg dem omlott i en djup tallrik eller skål. Salta skivorna.
  3. Koka upp grädde och crème fraîche.
  4. Tillsätt smöret.
  5. Smaka av med rivet citronskal, citronsaft och hackade örter.
  6. Skeda den varma såsen över musselskivorna.
  7. Strö på ost och gratinera lätt med brännare.
  8. Toppa med mer örter och forellrom.