Råstekta blåmusslor med dragon
Råstekta blåmusslor med dragon
10 ingredienser
30 m
"Det här är ett trevligt snacks eller garnityr till en fiskrätt. Musslorna är ju så fina på hösten. Att lägga rensade musslor i skalet i en stekpanna eller direkt på grillen ger en härlig och lite rökig smak. Så fort de öppnar sig, så lyft ur musslorna ur pannan eller grillen. Då är de perfekt tillagade!" /Klas Lindberg
Ingredienser
- 1 gul lök, fint skuren (liten)
- vitvinsvinäger
- salt
- 1 kruka dragon
- ca 1 dl persilja
- 0,5 klyfta vitlök, fint riven
- chilipulver
- 3 msk kallpressad rapsolja
- 1 förp blåmusslor, tvättade och rensade
- svartpeppar
Gör så här
- Fräs löken på låg värme i lite olja tills den är mjuk. Koka in ca 1 msk vinäger och smaksätt med salt. Våga krydda på med vinäger, musslorna gillar syra.
- Skär dragonen och persiljan fint.
- Blanda örterna med löken, vitlök, chilipulver och en rejäl skvätt rapsolja. Smaksätt med salt och svartpeppar. Salsan ska kännas fräsch och ha mycket smak.
- Stek eller grilla musslorna direkt i en torr panna eller på gallret över glöden.
- Lyft ur musslorna efterhand som de öppnar sig.
- Rensa musslorna ur skalen genom att bryta isär skalen. Spara skalen till senare.
- Blanda musslorna med salsan och smaka av en extra gång.
- Lägg tillbaka musslorna i skalen.
- Strö lite grovt salt på ett vackert fat och placera musselskalen på saltet så att de står stadigt.
- Vill du använda musslorna som garnityr så passar de bra tillsammans med en stekt vit fisk.