Råstekt brysselkål med apelsin och kryddpeppar

17 röster

Brysselkål med apelsin och kryddpeppar blir en underbart julig kombination i den här salladen.

Visa mer

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 apelsin
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kryddpeppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Putsa brysselkålen och spara de yttersta bladen.
  2. Dela brysselkålen och börja stek dem på låg temperatur i olivoljan 4-5 min.
  3. Skiva vitlök och tillsätt den till kålen. Finriv skalet på apelsinen över och tillsätt honung och kryddpeppar.
  4. Filea apelsinen i vackra klyftor.
  5. Vänd brysselbladen och apelsinfiléerna i lite olivolja och toppa salladen med dem.
14 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...