Ramslökssoppa, serveras med pesto och bröd

Ramslökssoppa, serveras med pesto och bröd
Foto: TV4

Ramslökssoppa, serveras med pesto och bröd

Av: Helena - Höganäs

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

1h 10m

Smakrik ramslökssoppa, med sparris och kycklingbuljong, serveras med egengjord ramlökspesto och bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ramslökspesto

  • 1 stor näve ramslök
  • 50 g parmesanost, riven
  • 100 g rostade solrosfrön (alt. hasselnötter)
  • 2,5 dl rapsolja
  • 0,5 citron, juice
  • salt
  • peppar

Ramslökssoppa

  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe grön sparris
  • 5 cm purjolök
  • smör
  • 1 dl vitt vin
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 50 g ramslök
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • bröd
  • ramslökspesto

Gör så här

Ramslökspesto

  1. Mixa alla ingredienser till en slät och fin massa.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt gärna stå några dygn och mogna i kylskåpet.

Ramslökssoppa

  1. Skiva och hacka schalottenlök, purjolök och sparris.
  2. Fräs i smör utan att det tar färg.
  3. Häll på vinet och låt koka in.
  4. Slå på buljongen och låt koka i ca 10–15 minuter.
  5. Lägg i ramslöken och grädden, koka upp.
  6. Mixa soppan.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Servera den varma soppan med bröd och ramslökspesto.