Ramslökssoppa, serveras med pesto och bröd

Ramslökssoppa, serveras med pesto och bröd
Foto: TV4

Ramslökssoppa, serveras med pesto och bröd

12

11 steg att laga

19 ingredienser

1h 10m

Smakrik ramslökssoppa, med sparris och kycklingbuljong, serveras med egengjord ramlökspesto och bröd.

Ingredienser

portioner4 portioner

Ramslökspesto

  • 1 stor näve ramslök
  • 50 g parmesanost, riven
  • 100 g rostade solrosfrön (alt. hasselnötter)
  • 2,5 dl rapsolja
  • 0,5 citron, juice
  • salt
  • peppar

Ramslökssoppa

  • 2 schalottenlök
  • 1 knippe grön sparris
  • 5 cm purjolök
  • smör
  • 1 dl vitt vin
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 50 g ramslök
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • bröd
  • ramslökspesto

Gör så här

  1. Ramslökspesto
    Mixa alla ingredienser till en slät och fin massa.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt gärna stå några dygn och mogna i kylskåpet.

  4. Ramslökssoppa
    Skiva och hacka schalottenlök, purjolök och sparris.
  5. Fräs i smör utan att det tar färg.
  6. Häll på vinet och låt koka in.
  7. Slå på buljongen och låt koka i ca 10–15 minuter.
  8. Lägg i ramslöken och grädden, koka upp.
  9. Mixa soppan.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servering
    Servera den varma soppan med bröd och ramslökspesto.