Ramslökssoppa med frasig parmesanpinne

2 röster
1 h
4

En krämig ramslökssoppa passar perfekt som förrätt. Baka även gärna en krispig parmesanpinne till!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Ramslökssoppa

  • 5 mandelpotatisar, skalade och hackade
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 3 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 60 g ramslök, hackad
  • 1,5 msk maizena
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Parmesanpinnar

  • 100 g smördeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl parmesan, riven
  • 1 msk sesamfrö
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ramslökssoppa
    Skala potatis och schalottenlök, skär i mindre bitar och fräs i smör.
  2. Häll på vinet och buljong och låt sjuda tills potatisen blivit mjuk.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp. Tillsätt ramslöken och mixa soppan slät.
  4. Red med maizena och smaka av med salt och peppar.
  5. Parmesanpinnar
    Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Rulla ut smördegen på en köksbänk. Pensla med uppvispat ägg och strö på ost och sesamfrö. Tryck till så att toppingen fastnar i degen.
  7. Skär degen i remsor. Vrid remsorna och lägg på en plåt klädd i bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter.
20 augusti 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...