Ramslökssoppa med frasig parmesanpinne

Ramslökssoppa med frasig parmesanpinne
Foto: Tv4

Ramslökssoppa med frasig parmesanpinne

Av: Karolina - Gotland

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1 h

En krämig ramslökssoppa passar perfekt som förrätt. Baka även gärna en krispig parmesanpinne till!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ramslökssoppa

  • 5 mandelpotatisar, skalade och hackade
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 3 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 60 g ramslök, hackad
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Parmesanpinnar

  • 100 g smördeg
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

Ramslökssoppa

  1. Skala potatis och schalottenlök, skär i mindre bitar och fräs i smör.
  2. Häll på vinet och buljong och låt sjuda tills potatisen blivit mjuk.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp. Tillsätt ramslöken och mixa soppan slät.
  4. Red med maizena och smaka av med salt och peppar.

Parmesanpinnar

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en köksbänk. Pensla med uppvispat ägg och strö på ost och sesamfrö. Tryck till så att toppingen fastnar i degen.
  3. Skär degen i remsor. Vrid remsorna och lägg på en plåt klädd i bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter.