Ramen i matlåda

Knorr Ramen i matlåda
Foto: Köket.se

Ramen i matlåda

11 ingredienser

10 min

Den perfekta matlådan att preppa i förväg. Fyll bara på med hett vatten när det är dags för lunch och du har en underbar, smakrik ramen!

Ingredienser

portioner matlådor
  • 150 g champinjoner
  • smör, att steka i
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 morot
  • 50 g rödkål
  • 1 salladslök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 dl fryst majs
  • 200 g glasnudlar
  • 100 g edamamebönor, frysta
  • 1 svampbuljongtärningar

Gör så här

  1. Stek svamp i smör och soja.
  2. Finstrimla morot, rödkål och salladslök. Riv ingefära.
  3. Fördela svamp och strimlade grönsaker i två glasburkar tillsammans med majs, nudlar och edamamebönor. Smula ner en halv svampbuljontärning i varje burk.
  4. Förvara i kylskåp, de preppade lådorna håller upp till fem dagar i kylskåp.
  5. När det är dags för lunch: Fyll på med hett vatten och rör runt tills grönsakerna mjuknat och buljongen löst sig.