Råmarinerad skreitorsk med äpple

koket.se
Råmarinerad skreitorsk med äpple
Foto: Tv4
Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Råmarinerad skreitorsk med äpple

14 ingredienser

20 m

Råmarinerad skreitorsk med äpple, oliver och rättika kommer göra sig fint som lyxig rätt i helgen.

Se Håkan Thörnström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g skreitorsk
  • salt
  • 2 dl olivolja
  • 2 äpplen (vinteräpplen)
  • 1 cm rättika
  • 50 g oliver, urkärnade svarta
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk honung
  • 1 citron
  • 1 lagerblad
  • 1 knippe dill
  • briochebröd (till servering)

Gör så här

  1. Skär torsken i bitar, lägg dem i en lämplig form och salta.
  2. Värm oljan tillsammans med bitar av äpple, rättika, oliver, lök och vitlök.
  3. Tillsätt vinäger, honung, pressad citronsaft samt rivet skal, lagerblad och hackad dill.
  4. Häll den varma olivlagen på torskbitarna. Låt svalna till rumstemperatur.
  5. Serveras i mindre portionsskålar med gaffel och briochebröd.