Råkostsallad med krämig cashewdressing

18 röster
20 m + 30 m
4
Råkostsallad med krämig cashewdressing
Foto: TV4

En härlig skål fylld med vitkål, avokado, betor, morot och lök. Toppa med dressing gjord på blötlagda cashewnötter, soja och vitlök.

Visa mer
20 m + 30 m
4

Du behöver

Dressing

  • 2 dl naturella cashewnötter, blötlagda i ca 30 minuter
  • 2 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 lime
  • salt och peppar
  • 0,5 dl vatten

Sallad

  • 2 morötter
  • 0,5 färsk vitkål
  • 2 avokado
  • 4 salladslökar
  • 1 förp sockerärter
  • 1 knippe rädisor
  • 60-100 g gröna blad, t ex spenat eller rucola
  • 0,5 broccoli
  • 1 rödbeta eller polkabeta
  • några ärtskott, till dekoration
  • 2 msk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa ihop alla ingredienserna till dressingen och låt den stå kallt.
  2. Skala moroten. Riven den grovt på ett rivjärn. Ta bort kärnorna på zucchinin. Riv broccolin och zucchini grovt.
  3. Skiva vitkålen tunt. Dela rädisorna i fyra delar. Hacka sockerärter.
  4. Hacka salladslöken och dela avokadon i två. Mandolina betan tunt.
  5. Lägg upp grönsakerna som öar i en skål, toppa med ärtskott, sesamfrön och ringla över dressingen.
9 juli 2016

laddar fler recept...

Laddar fler recept...