Råkostsallad med krämig cashewdressing

koket.se
Råkostsallad med krämig cashewdressing
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Råkostsallad med krämig cashewdressing

28

18 ingredienser

20 m + 30 m

En härlig skål fylld med vitkål, avokado, betor, morot och lök. Toppa med dressing gjord på blötlagda cashewnötter, soja och vitlök.

Ingredienser

portioner

dressing

  • 2 dl naturella cashewnötter, blötlagda i ca 30 minuter
  • 2 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 limefrukt
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl vatten

sallad

  • 2 morötter
  • 0,5 vitkål
  • 2 avokador
  • 4 salladslökar
  • 1 förp sockerärtor
  • 1 knippe rädisa
  • 60-100 g gröna blad (t ex spenat eller rucola)
  • 0,5 broccoli
  • 1 rödbeta (eller polkabeta)
  • några ärtskott, till dekoration
  • 2 msk svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa ihop alla ingredienserna till dressingen och låt den stå kallt.
  2. Skala moroten. Riven den grovt på ett rivjärn. Ta bort kärnorna på zucchinin. Riv broccolin och zucchini grovt.
  3. Skiva vitkålen tunt. Dela rädisorna i fyra delar. Hacka sockerärter.
  4. Hacka salladslöken och dela avokadon i två. Mandolina betan tunt.
  5. Lägg upp grönsakerna som öar i en skål, toppa med ärtskott, sesamfrön och ringla över dressingen.