Räkor med udonnudlar

0 röster
4
Räkor med udonnudlar
Foto: TV4

Havssalt och fullkornsvetemjöl är de japanska udonnudlarna gjorda av. Här i en fin kombination med räkor och sparris.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor, med skal
  • 1 knippa sparris, späd och vit
  • 4 port udonnudlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 tsk riven ingefära, färsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl sweetchili-sås
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Skala räkorna. Koka sparrisen mjuk.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och fördela de avrunna nudlarna på varma assietter.
  3. Hetta upp rapsoljan i en wok och woka räkorna hastigt tillsammans med ingefäran. Pressa ner vitlöken. Toppa nudlarna med räkorna, fördela sweet chilisåsen över och dekorera med sparris och persilja. Servera genast.
26 januari 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept