Ta den klassiska räkmackan till nya smakhöjder! Räkorna fräser du snabbt med vitlök och chili innan de läggs på en rostad skiva surdegsbröd tillsammans med en kräm på kokta mosade ägg och majonnäs. Ljuvligt!
500 g skalade räkor (handskalade, gärna lite större)
1,5 dl rapsolja
2 king solo vitlökar
1 röd chilifrukt
0,75 dl färsk persilja, finhackad
Topping
färsk persilja, finhackad
Gör så här
Skär chilin i tunna skivor. Skala, halvera och skiva vitlöken tunt. Hacka persiljan fint.
Skala och gaffelmosa äggen. Blanda de mosade äggen med majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp olja med vitlök och chili i en stekpanna och fräs någon minut. Tillsätt persiljan och blanda. Vänd ner räkorna och fräs ihop hastigt (får de steka för länge blir räkorna hårda och sega). Ta pannan från värmen.
Stek brödet i smör till krispigt gyllene.
Servering
Klicka på äggkräm på det smörstekta brödet. Toppa med ett berg av chiliräkor och garnera med finhackad persilja.