Råhyvlade äpplen med ärtonnaise
Råhyvlade äpplen med ärtonnaise
8 ingredienser
1 h
Det här receptet på råhyvlade äpplen och rödbetor med ärtonnaise tar till vara på det bästa av hösten och ger dig en riktigt festlig förrätt!
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
- 2 äpplen
- ca 3 rödbetor (beroende på storlek)
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- salt
- 1 dl ärtonnaise (alt 1 dl majonnäs)
- 1 dl valencia mandlar (eller valfri nöt)
- 2 msk persilja, hackad
- svartpeppar
Gör så här
- Hyvla äpple och rödbetor tunt på en mandolin och lägg ut på ett fat, varva bitarna lite.
- Ringla olivolja och honung över samt salta.
- Toppa med ärtonaise och grovhackade mandlar.
- Avsluta med persilja!
- Låt gärna stå framme 30 minuter innan servering.