Lyxmiddag med friterade ostron, hyvlade primörer, ostronemulsion, gravad citron, syrad lök och gurkjuice. Spännande smaker som ger en riktig restaurangupplevelse!
Skiva alla grönsakerna tunt och lägg dem i isvatten en kort stund så de krispar till sig.
Confiterad citron
Zesta citronerna och tärna köttet fint. Släng alla väggar och allt vitt skal. Strö socker och salt över dem och låt det smälta i rumstemperatur.
Snabbpicklad lök
Hacka löken fint och skvätt i 1-2 korkar ättika samt ca 1 msk socker, låt det smälta i rumstemperatur fram till servering.
Emulsion
Koka ihop vinet tills den råa vinsmaken är helt borta. Tillsätt ostronen och tillaga dem lätt, vänd också i schalottenlöken. Bryn smöret lätt och låt alltsammans svalna till ungefär rumstemperatur. Mixa ihop ostron och vinblandning och droppa i brynt smör. Fortsätt sedan med olja tills att du har en krämig emsulsion som kan spritsas men inte så pass hård att den blir toppig.
Gurkjuice
Mixa gurkan och häng av den i en tät sil. Smaka av den med salt precis innan servering.
Ostron
Värm oljan till ca 170 grader. Öppna ostronen, torka dem och doppa dem i surdeg och fritera dem sedan tills att surdegen fått fin färg. Servera genast.
Arrangera alltsammans i skålar. Emulsionen i mitten, skivade grönsaker uppvända i den syrade löken runt om, några tärningar gravade citroner, droppar av gurkjuice och sist men inte minst de friterade ostronen.