Raggmunk på jordärtskocka med grönkålssallad
Raggmunk på jordärtskocka med grönkålssallad
13 ingredienser
40 min
Frasiga raggmunkar är en underbar husmansklassiker. Här i en modern version med riven jordärtskocka i smeten och en ljummen grönkålssallad med svamp till.
Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser
Raggmunk
- 5 jordärtskockor, skalade och rivna
- 3 fasta potatisar
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- salt
- smör, till stekning
Grönkålssallad
- 300 g grönkål, plockade blad och strimlad stjälk
- 200 g skogschampinjoner, kvartade
- 1 gul lök, strimlad
- olja, till stekning
Till servering
- 2 dl rårörda lingon, till servering
- 2 dl vispgrädde, till servering
Gör så här
- Skär potatisen i grova bitar. Mixa potatis med ägg, mjöl och mjölk i en matberedare. Tillsätt riven jordärtskocka och smaka av med salt. Låt smeten stå och svälla medan du fortsätter med grönkålssalladen.
- Stek plockade grönkålsblad och finstrimlad stjälk i olja in en stekpanna. Tillsätt ca 1 dl vatten. Lägg på lock och låt småkoka ca 2 minuter. Ta upp grönkålen och lägg på ett fat.
- Stek champinjoner och lök i olja och smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grönkålen och blanda runt. Varmhåll grönkålssalladen medan du steker raggmunkarna på 100 grader i ugnen.
- Stek raggmunkarna i smör och olja på medelhög värme i en stekpanna.
- Servera raggmunkarna med ljummen grönkålssallad och rårörda lingon. Ringla över ovispad grädde. Extra gott kan det bli med några droppar brynt smör från pannan.