Raggmunk på jordärtskocka med grönkålssallad

Raggmunk på jordärtskocka med grönkålssallad
Foto: TV4
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Raggmunk på jordärtskocka med grönkålssallad

42

5 steg att laga

13 ingredienser

40 min

Frasiga raggmunkar är en underbar husmansklassiker. Här i en modern version med riven jordärtskocka i smeten och en ljummen grönkålssallad med svamp till. 

läs mer
Kökets kurser
Pauls kurs lök

Paul lär dig skapa magi med grönsaker! Gå hans gröna onlinekurs >>


Ingredienser

portioner4 portioner

Raggmunk

  • 5 jordärtskockor, skalade och rivna
  • 3 fasta potatisar
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • salt
  • smör, till stekning

Grönkålssallad

  • 300 g grönkål, plockade blad och strimlad stjälk
  • 200 g skogschampinjoner, kvartade
  • 1 gul lök, strimlad
  • olja, till stekning

Till servering

  • 2 dl rårörda lingon, till servering
  • 2 dl vispgrädde, till servering

Gör så här

  1. Skär potatisen i grova bitar. Mixa potatis med ägg, mjöl och mjölk i en matberedare. Tillsätt riven jordärtskocka och smaka av med salt. Låt smeten stå och svälla medan du fortsätter med grönkålssalladen.
  2. Stek plockade grönkålsblad och finstrimlad stjälk i olja in en stekpanna. Tillsätt ca 1 dl vatten. Lägg på lock och låt småkoka ca 2 minuter. Ta upp grönkålen och lägg på ett fat.
  3. Stek champinjoner och lök i olja och smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grönkålen och blanda runt. Varmhåll grönkålssalladen medan du steker raggmunkarna på 100 grader i ugnen.
  4. Stek raggmunkarna i smör och olja på medelhög värme i en stekpanna.
  5. Servera raggmunkarna med ljummen grönkålssallad och rårörda lingon. Ringla över ovispad grädde. Extra gott kan det bli med några droppar brynt smör från pannan.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer