Raggmunk på jordärtskocka med grönkålssallad

40 röster
40 min
4

Frasiga raggmunkar är en underbar husmansklassiker. Här i en modern version med riven jordärtskocka i smeten och en ljummen grönkålssallad med svamp till. 

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Raggmunk

  • 5 jordärtskockor, skalad och riven
  • 3 potatisar, fasta
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • salt
  • smör, till stekning

Grönkålssallad

  • 300 g grönkål, plockade blad och strimlad stjälk
  • 200 g kastanjechampinjoner, kvartade
  • 1 gul lök, strimlad
  • olja, till stekning

Till servering

  • 2 dl rårörda lingon, till servering
  • 2 dl vispgrädde, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär potatisen i grova bitar. Mixa potatis med ägg, mjöl och mjölk i en matberedare. Tillsätt riven jordärtskocka och smaka av med salt. Låt smeten stå och svälla medan du fortsätter med grönkålssalladen.
  2. Stek plockade grönkålsblad och finstrimlad stjälk i olja in en stekpanna. Tillsätt ca 1 dl vatten. Lägg på lock och låt småkoka ca 2 minuter. Ta upp grönkålen och lägg på ett fat.
  3. Stek champinjoner och lök i olja och smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grönkålen och blanda runt. Varmhåll grönkålssalladen medan du steker raggmunkarna på 100 grader i ugnen.
  4. Stek raggmunkarna i smör och olja på medelhög värme i en stekpanna.
  5. Servera raggmunkarna med ljummen grönkålssallad och rårörda lingon. Ringla över ovispad grädde. Extra gott kan det bli med några droppar brynt smör från pannan.
2 mars 2019

Laddar fler recept...