Raggmunk med svamp och lingon

27 röster
45 m
4
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 300 g morot
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 100 g frysta lingon
  • 1 dl socker
  • 300 g champinjoner
  • 200 g ostronskivling
  • 2 rödlökar
  • 1 kruka persilja, hackad
  • smör och olja till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, ägg och mjölk till en smet och låt svälla.
  2. Rör ihop lingon med socker tills sockret har löst sig.
  3. Skala och riv potatis och morot grovt.
  4. Bryt svampen i bitar. Skala, halvera och skär löken i skivor.
  5. Blanda ned potatis och morot i smeten.
  6. Stek lite mindre rårakor av smeten i smör och olja. Salta när de har fått fin yta. Varmhåll de eventuellt i ugnen (ca 100 grader).
  7. Stek svampen och löken i en annan panna i smör. Salta och peppra.
  8. Servera raggmunken med svamp- och lökfräs samt lingon. Garnera med hackad persilja.
31 mars 2018

Fler goda recept