Raggmunk med svamp och lingon
Raggmunk med svamp och lingon
14 ingredienser
45 m
Klassiska raggmunkar, fast med en grön twist i form av ett svamp- och lökfräs som tillbehör i stället för stekt fläsk. Riven morot i smeten ger både fin färg och smak. Servera med rårörda lingon.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 500 g potatis
- 300 g morot
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 100 g frysta lingon
- 1 dl strösocker
- 300 g champinjoner
- 200 g ostronskivling
- 2 rödlökar
- 1 kruka färsk persilja, hackad
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- salt
Gör så här
- Vispa ihop mjöl, ägg och mjölk till en smet och låt svälla.
- Rör ihop lingon med socker tills sockret har löst sig.
- Skala och riv potatis och morot grovt.
- Bryt svampen i bitar. Skala, halvera och skär löken i skivor.
- Blanda ned potatis och morot i smeten.
- Stek lite mindre rårakor av smeten i smör och olja. Salta när de har fått fin yta. Varmhåll de eventuellt i ugnen (ca 100 grader).
- Stek svampen och löken i en annan panna i smör. Salta och peppra.
- Servera raggmunken med svamp- och lökfräs samt lingon. Garnera med hackad persilja.