Raggmunk med purjolök, grönkål och rårörda lingon

POPULÄRT
koket.se
Raggmunk med purjolök, grönkål och rårörda lingon
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Raggmunk med purjolök, grönkål och rårörda lingon

14 ingredienser

40 min

Stefan tar favoriten raggmunkar och lägger till purjolök i smeten och toppar med fräst grönkål, det blir ännu lite godare enligt honom själv. Prova du med!

WW ViktVäktarna

Se Stefan Ekengren laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 300 g fast potatis
  • 1 purjolök
  • 100 g smör, till stekning

Fräst grönkål

  • 200 g grönkål, plockad grovt
  • 50 g smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Rör ihop lingon och socker, låt stå i rumstemperatur, rör då och då.
  2. Blanda ägg och vetemjöl i en bunke. Vispa i mjölk, lite i taget, samt salt och socker. Vispa till en slät smet.
  3. Skala och riv potatisen grovt. Låt den rinna av i durkslag, pressa ut lite vätska med händerna också. Ansa och strimla purjolöken fint.
  4. Blanda potatis och purjolök i smeten.
  5. Värm en stekpanna till precis under maxvärme. Tillsätt lite smör, häll ut smet i pannan och stek fyra stora raggmunkar gyllenbruna med frasiga kanter.
  6. Skär bort stammen från grönkålen, skär bladen i grova bitar. Stek grönkålen några minuter i olja och smör i en stekpanna, salta.
  7. Servera de nystekta raggmunkarna med grönkål och rårörda lingon.