Raggmunk med purjolök, grönkål och rårörda lingon

POPULÄRT
Raggmunk med purjolök, grönkål och rårörda lingon
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Raggmunk med purjolök, grönkål och rårörda lingon

14 ingredienser

40 min

Stefan tar favoriten raggmunkar och lägger till purjolök i smeten och toppar med fräst grönkål, det blir ännu lite godare enligt honom själv. Prova du med!

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 300 g fast potatis
  • 1 purjolök
  • 100 g smör, till stekning

Fräst grönkål

  • 200 g grönkål, plockad grovt
  • 50 g smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Rör ihop lingon och socker, låt stå i rumstemperatur, rör då och då.
  2. Blanda ägg och vetemjöl i en bunke. Vispa i mjölk, lite i taget, samt salt och socker. Vispa till en slät smet.
  3. Skala och riv potatisen grovt. Låt den rinna av i durkslag, pressa ut lite vätska med händerna också. Ansa och strimla purjolöken fint.
  4. Blanda potatis och purjolök i smeten.
  5. Värm en stekpanna till precis under maxvärme. Tillsätt lite smör, häll ut smet i pannan och stek fyra stora raggmunkar gyllenbruna med frasiga kanter.
  6. Skär bort stammen från grönkålen, skär bladen i grova bitar. Stek grönkålen några minuter i olja och smör i en stekpanna, salta.
  7. Servera de nystekta raggmunkarna med grönkål och rårörda lingon.