Raggmunk med kimchi

Raggmunk med kimchi
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Raggmunk med kimchi

18

6 steg att laga

11 ingredienser

40 min

Asiatisk variant på frasiga raggmunkar med kimchi i smeten och goda toppings som majonnäs, koriander och sesamfrön. 

läs mer
Annons
Laktosfri klassisk lasagne

Goda laktosfria tips från Valio. Se recept >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 450 g fast potatis, riven
  • 450 g kimchi (alternativt surkål och chilisås)
  • 3 salladslök, finstrimlade
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • 1,5 msk sesamfrön, rostade
  • neutral rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, mjölk och ägg till en smet. Låt stå och svälla.
  2. Skala och riv potatisen grovt. Är potatisen väldigt vattnig så krama ut lite av vätskan. Hacka kimchin. Strimla salladslöken
  3. Blanda ner potatis, kimchi och salladslök i smeten. Salta.
  4. Stek raggmunkar av smeten i olja i en stekpanna.
  5. Toppa raggmunkarna med majonnäs, koriander och rostade sesamfrön.
  6. Glöm inte att matsortera skal från ägg och potatis för en mer hållbar matlagning, och njut av dina frasiga raggmunkar. /Köket-redaktionen