Raggmunk med kimchi

14 röster
40 min
4

Asiatisk variant på frasiga raggmunkar med kimchi i smeten och goda toppings som majonnäs, koriander och sesamfrön. 

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 450 g fast potatis, riven
  • 450 g kimchi (alternativt surkål och chilisås)
  • 3 salladslökar, finstrimlade
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • 1,5 msk sesamfrön, rostade
  • neutral rapsolja
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, mjölk och ägg till en smet. Låt stå och svälla.
  2. Skala och riv potatisen grovt. Är potatisen väldigt vattnig så krama ut lite av vätskan. Hacka kimchin. Strimla salladslöken
  3. Blanda ner potatis, kimchi och salladslök i smeten. Salta.
  4. Stek raggmunkar av smeten i olja i en stekpanna.
  5. Toppa raggmunkarna med majonnäs, koriander och rostade sesamfrön.
  6. Glöm inte att matsortera skal från ägg och potatis för en mer hållbar matlagning, och njut av dina frasiga raggmunkar. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...