Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
Pajsmul
0,75 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
25 g mandelspån
0,5 krm salt
50 g smör, kallt
Vaniljkräm
2,5 dl mjölk
1 krm Dansukker Vaniljsocker
0,75 dl Dansukker Svenskt Strösocker
0,5 dl majsstärkelse
3 äggulor
50 g smör, rumstempererat
Rabarber och jordgubbskompott
300 g rabarber
100 g jordgubbar
0,75 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
0,5 dl vatten
1 msk majsstärkelse
Garnering
0,25 dl Dansukker Florsocker
1 kruka mynta
Gör så här
Pajsmul
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg. Fördela smulorna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen 5–10 minuter. Låt svalna.
Vaniljkräm
Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull.
Vispa samman strösocker, majsstärkelse, äggulor och häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Sänk värmen och fortsätt röra tills att det blivit till en tjock kräm.
Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör om och häll över i en skål. Låt svalna i kylen.
Rabarber och jordgubbskompott
Skölj, skala och skiva rabarbern. Snoppa och dela jordgubbarna på hälften.
Koka rabarber och jordgubbar ihop med vaniljsocker, strösocker, vatten och majsstärkelse ca 5 minuter eller tills de mjuknat och vätskan kokat bort.
Servering
Häll rabarber och jordgubbskompott i botten av glas. Toppa med vaniljkräm, pajsmulor, florsocker och mynta.