Rabarberpaj i glas

Rabarberpaj i glas

20 ingredienser

30 min

Vad är godare än sötsyrlig rabarber som avslut på en utomhusmiddag? Ihop med jordgubbar, hemgjord vaniljkräm och pajsmul är det en fullpott.

läs mer
DanSukker strösocker frilagd bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pajsmul

  • 0,75 dl havregryn
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 25 g mandelspån
  • 0,5 krm salt
  • 50 g smör, kallt

Vaniljkräm

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 krm Dansukker Vaniljsocker
  • 0,75 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 3 äggulor
  • 50 g smör, rumstempererat

Rabarber och jordgubbskompott

  • 300 g rabarber
  • 100 g jordgubbar
  • 0,75 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse

Garnering

  • 0,25 dl Dansukker Florsocker
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Pajsmul
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg. Fördela smulorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen 5–10 minuter. Låt svalna.
  4. Vaniljkräm
    Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull.
  5. Vispa samman strösocker, majsstärkelse, äggulor och häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Sänk värmen och fortsätt röra tills att det blivit till en tjock kräm.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Rör om och häll över i en skål. Låt svalna i kylen.
  7. Rabarber och jordgubbskompott
    Skölj, skala och skiva rabarbern. Snoppa och dela jordgubbarna på hälften.
  8. Koka rabarber och jordgubbar ihop med vaniljsocker, strösocker, vatten och majsstärkelse ca 5 minuter eller tills de mjuknat och vätskan kokat bort.
  9. Servering
    Häll rabarber och jordgubbskompott i botten av glas. Toppa med vaniljkräm, pajsmulor, florsocker och mynta.
TIPS!
läs mer
Dansukker Blåbärsmuffins med mörk choklad och smultäcke

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer