Rå pilgrimsmussla med störcaviar

Isabella Morrone 2023

Rå pilgrimsmussla med störcaviar

13 ingredienser

30 min

Rå pilgrimsmussla med citron, olivolja, svensk störcaviar och friterad potatis är en rätt som sätter guldkant på helgen!

Ingredienser

portioner
  • 8 färska pilgrimsmusslor, råa
  • 2 citroner (ekologiska, gärna italienska)
  • 1 gurka
  • extra virgin olivolja (ju bättre olivolja- desto bättre smak)
  • majonnäs, smaksatt med citronjuice (hemgjord)
  • potatischips
  • 1 fänkål, dillen
  • svart störcaviar [en klick per person, eller mer]
  • salt
  • svartpeppar

Potatischips

  • 6-10 mandelpotatisar (långa och stora)
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Putsa pilgrimsmusslorna från muskler. Skiva dem sedan tunt och lägg kallt.
  2. Filéa citronerna och putsa bort allt det vita.
  3. Skär små kuber av citronen och lägg i skål med citronsaften.
  4. Skiva gurkan riktigt tunt och lägg på en tallrik. Ringla över olivolja och citronsaft samt salta och peppra.
  5. Lägg en klick citronmajonäs i botten av tallriken.
  6. Lägg upp musslorna på en tallrik och ringla på rikligt med olivolja. Häll över lite citronsaft och lägg ca 1-2 bitar citronbruonise på varje skiva. Salta och peppra.
  7. Dekorera med potatischips och gurka.
  8. Toppa med dillen och lägg en sked kaviar i mitten.
  9. Ät direkt och tillsätt gärna mer olivolja och citron om det behövs.

Potatischips

  1. Skala potatisen och skiva den tunt på mandolin eller med en osthyvel/skalare.
  2. Skölj potatisen i vatten tills vattnet är klart.
  3. Torka potatisen torr mellan hushållspapper.
  4. Fritera sedan potatisen i olja som är 150 grader. Lägg upp på papper och salta.