extra virgin olivolja (ju bättre olivolja- desto bättre smak)
majonnäs, smaksatt med citronjuice (hemgjord)
potatischips
1 fänkål, dillen
svart störcaviar [en klick per person, eller mer]
salt
svartpeppar
Potatischips
6-10 mandelpotatisar (långa och stora)
rapsolja
salt
Gör så här
Putsa pilgrimsmusslorna från muskler. Skiva dem sedan tunt och lägg kallt.
Filéa citronerna och putsa bort allt det vita.
Skär små kuber av citronen och lägg i skål med citronsaften.
Skiva gurkan riktigt tunt och lägg på en tallrik. Ringla över olivolja och citronsaft samt salta och peppra.
Lägg en klick citronmajonäs i botten av tallriken.
Lägg upp musslorna på en tallrik och ringla på rikligt med olivolja. Häll över lite citronsaft och lägg ca 1-2 bitar citronbruonise på varje skiva. Salta och peppra.
Dekorera med potatischips och gurka.
Toppa med dillen och lägg en sked kaviar i mitten.
Ät direkt och tillsätt gärna mer olivolja och citron om det behövs.
Potatischips
Skala potatisen och skiva den tunt på mandolin eller med en osthyvel/skalare.
Skölj potatisen i vatten tills vattnet är klart.
Torka potatisen torr mellan hushållspapper.
Fritera sedan potatisen i olja som är 150 grader. Lägg upp på papper och salta.