Quinoasallad med råa betor, groddar, frön, fetaost och avokadodressing

ca 30 m
4
Quinoasallad med råa betor, groddar, frön, fetaost och avokadodressing
Foto: Siri Barje
ca 30 m
4

Du behöver

  • 3 dl quinoa
  • 400 g kikärter (1 burk)
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 gul- eller polkabetor
  • 0,5 zucchini
  • 70 g machêsallad
  • 1 ask valfria groddar, t ex alfalfagroddar, rödbetsgroddar, böngroddar
  • 0,5 ask ärtskott
  • 1 dl blandade frön, t ex solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön
  • 150 g fetaost

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk yoghurt
  • 1 avokado
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 lime
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka quinoan efter anvisning på paketet men ha i en buljongtärning. Häll av kikärterna och spola dem med vatten. Häll i kikärterna i med den kokande quinoan de sista 4 minuterna. Häll av och blanda med olja.
  2. Hyvla tunna remsor av zucchini med en potatisskalare. Tvätta och skrubba betorna och skiva dem sedan tunt på en mandolin.
  3. Mixa alla ingredienser till dressingen tills den är helt slät.
  4. Rosta fröna tills de är gyllene och smula fetaosten i en skål.
  5. Lägg machêsalladen lite slarvigt på ett stort fat. Lägg quinoa och kikärterna på salladen. Häll på lite olivolja när det fortfarande är varmt. Toppa salladen med betor, zucchini, groddar, fetaost, frön och ringla dressingen över!
Kommentera receptet

Fler goda recept