Quinoasallad med avokado, melon och feta

NYHET
koket.se
Quinoasallad med avokado, melon och feta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Quinoasallad med avokado, melon och feta

15 ingredienser

25 min

En fräsch, somrig och lättlagad sallad med quinoa som bas som passar utmärkt på såväl buffén som på picknicken. Vänd ihop quinoan med dressingen, lägg upp på ett stort fat och toppa med melon,fetaost och salta cashewnötter.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 3 dl quinoa
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 65 g rucolasallad
  • 1 kruka persilja
  • 2 avokador
  • 1 gurka
  • ca 0,5 minivattenmelon
  • 2 dl cashewnötter
  • 150 g fetaost

Dressing

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen med buljongen.
  2. Vispa ihop dressingen.
  3. Skala gurkan randig och skär den i lite sneda skivor. Hacka persiljan.
  4. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Skala melonen och skär fruktköttet i tärningar. Tärna avokado och vattenmelon.
  5. Vänd runt quinoa med rucola, gurka och persilja med dressingen.
  6. Toppa med vattenmelon, avokado, smulad fetaost och cashewnötter!