Quinoabowl med sojamarinerad tofu, avokado och paprikahummus

30 m
4
Spela video Quinoabowl med sojamarinerad tofu, avokado och paprikahummus
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Hummus

  • 1 burk kikärter (400 g)
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 rostade och marinerade paprikor (finns på burk)
  • 1 msk tahini
  • 1 citron
  • salt och peppar

Bowl

  • 4 dl quinoa
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 550-600 g fast tofu (ej silkestofu)
  • 1 dl japansk soja
  • 2 avokado
  • 70 g färsk spenat
  • 1 pkt alfalfagroddar
  • 1 bunt salladslök
  • 1 dl mandlar
  • 3 msk olivolja
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Paprikahummus
    Skölj kikärtorna. Hacka paprikan och vitlöken. Mixa alla ingredienser till en slät hummus och smaka av med salt peppar och citron. Ställ åt sidan.
  2. Bowl
    Koka quinoan med buljongen.
  3. Tärna tofun. Stek den på hög värme i olja så att alla sidor får fin färg. Lägg den på ett fat och häll över sojan. Låt dra i minst 10 min.
  4. Skiva avokadon och hacka salladslöken, syra den vita delen av salladslöken med citronsaft. Finhacka även den gröna delen av salladslöken och använd som ört på toppen av rätten.
  5. Lägg quinoa, tofu, spenat, syrad salladslök, avokado, groddar och en klick hummus i en skål och toppa med mandlar och grön salladslök, strö över sesamfrön.
Kommentera receptet

Fler goda recept