Quinoabowl med sojamarinerad tofu, avokado och paprikahummus

25 röster
30 m
4

Trendig vegansk bowl som fylls med quinoa, sojamarinerad tofu och avokado. Klicka även i en krämig hummus smaksatt med inlagd paprika. 

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Hummus

  • 1 förp kikärter (400 g)
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 rostade och marinerade paprikor (finns på burk)
  • 1 msk tahini
  • 1 citron
  • salt och peppar

Bowl

  • 4 dl quinoa
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 550-600 g fast tofu (ej silkestofu)
  • 1 dl japansk soja
  • 2 avokado
  • 70 g färsk spenat
  • 1 förp alfalfagroddar
  • 1 bunt salladslök
  • 1 dl mandlar
  • 3 msk olivolja
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Paprikahummus
    Skölj kikärtorna. Hacka paprikan och vitlöken. Mixa alla ingredienser till en slät hummus och smaka av med salt peppar och citron. Ställ åt sidan.
  2. Bowl
    Koka quinoan med buljongen.
  3. Tärna tofun. Stek den på hög värme i olja så att alla sidor får fin färg. Lägg den på ett fat och häll över sojan. Låt dra i minst 10 min.
  4. Skiva avokadon och hacka salladslöken, syra den vita delen av salladslöken med citronsaft. Finhacka även den gröna delen av salladslöken och använd som ört på toppen av rätten.
  5. Lägg quinoa, tofu, spenat, syrad salladslök, avokado, groddar och en klick hummus i en skål och toppa med mandlar och grön salladslök, strö över sesamfrön.
10 juni 2017

Laddar fler recept