Quinoabowl med sojamarinerad tofu, avokado och paprikahummus

30 röster
30 m
4
Quinoabowl med sojamarinerad tofu, avokado och paprikahummus
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Hummus

  • 1 förp kikärtor [400 g]
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 rostade och marinerade paprikor (finns på burk)
  • 1 msk tahinipasta
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Bowl

  • 4 dl quinoa
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 550-600 g fast tofu (ej silkestofu)
  • 1 dl japansk soja
  • 2 avokador
  • 70 g färsk spenat
  • 1 förp alfaalfagroddar
  • 1 kruka salladslök
  • 1 dl sötmandel
  • 3 msk olivolja
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Paprikahummus
    Skölj kikärtorna. Hacka paprikan och vitlöken. Mixa alla ingredienser till en slät hummus och smaka av med salt peppar och citron. Ställ åt sidan.
  2. Bowl
    Koka quinoan med buljongen.
  3. Tärna tofun. Stek den på hög värme i olja så att alla sidor får fin färg. Lägg den på ett fat och häll över sojan. Låt dra i minst 10 min.
  4. Skiva avokadon och hacka salladslöken, syra den vita delen av salladslöken med citronsaft. Finhacka även den gröna delen av salladslöken och använd som ört på toppen av rätten.
  5. Lägg quinoa, tofu, spenat, syrad salladslök, avokado, groddar och en klick hummus i en skål och toppa med mandlar och grön salladslök, strö över sesamfrön.
10 juni 2017