Pytt på gös och färskpotatis med pepparrot

Pytt på gös och färskpotatis med pepparrot
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Pytt på gös och färskpotatis med pepparrot

12 ingredienser

40 min

Elegant och somrig pytt i panna på persiljerot, färskpotatis och pankopanerad gös. Servera med brynt smör, färskriven pepparrot och äggula.

Ingredienser

portioner
  • 500 g färskpotatis, lättkokta
  • 300 g persiljerot, lättkokta (eller morot)
  • 500 g gösfilé (eller annan fast god fisk)
  • 1 rödlök, röd
  • 1 dl pankoströbröd
  • 100 g smör
  • 1 kruka dill
  • 4 äggulor
  • färsk pepparrot
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär kokt potatis och kokt persiljerot i grova tärningar.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Skär fisken i bitar, ca 3-4 cm stora.
  4. Lägg fisken i en plastpåse tillsammans med pankoströbröd. Skaka om så att fisken täcks.
  5. Stek potatis, persiljerot och lök (spara gärna lite av löken till garnering) så att de får lite färg i olivolja. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
  6. Stek fisken i olivolja i pannan och salta.
  7. Bryn smöret i en liten kastrull, passa noga så att det inte bränns.
  8. Blanda försiktigt de stekta grönsakerna med den stekta fisken vid servering.
  9. Toppa med dill, nyriven färsk pepparrot, äggula och ev rödlök. Ringla över det brynta smöret vid servering.