Puré av fisk, kyckling eller kött

NYHET
Puré av fisk, kyckling eller kött
Foto: TV4
Sara Ask
Sara Ask

Puré av fisk, kyckling eller kött

3 ingredienser

30 min

Puré är både smidigt och enkelt att tillaga. Den här versionen kan du variera beroende på vad du har hemma.

Ingredienser

portioner sats
  • kött (t.ex. torsk, sej, hoki eller lax, gärna miljömärkt, kyckling eller kött)
  • vatten
  • rapsolja [1 tsk per portion]

Gör så här

  1. Tina valt protein om något är fryst och skär det i mindre, jämnstora bitar. Du kan även använda färs om du vill.
  2. Koka upp vatten och tillsätt bitarna. Sjud några minuter tills bitarna är genomkokta. Kött och kyckling ska inte längre vara rosa i mitten och fisken ska inte vara geléig, utan vit eller rosa beroende på ursprungsfärg.
  3. Häll av det mesta av kokvattnet men spara gärna lite för att späda med.
  4. Mixa bitarna till ett lent mos eller hacka det om bebisen kan hantera grövre konsistenser.
  5. Späd med kokvatten tills du tycker att konsistensen är lagom.
  6. Rapsolja tillsätts enklast i samband med att bebisen ska äta, ca 1 tsk per portion mat.