Pumpapasta med salviakryddade nötbollar

Pumpapasta med salviakryddade nötbollar
Foto: Mattias Kristansson
Mattias Kristiansson
Mattias Kristiansson

Pumpapasta med salviakryddade nötbollar

9

6 steg att laga

19 ingredienser

45 m

Den här pastan är löjligt krämig och glödande orange i färgen. Pumpa, salvia och valnötter är tre underbara smakvänner som gör den här rätten oemotståndlig. Du kan även blanda ner pumpasåsen i en risotto och servera bollarna till det.  /Mattias

Tips! Använd glutenfri pasta för en glutenfri måltid.

Ingredienser

portioner4 portioner

Pumpasås

  • 700 g butternutpumpa
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • salt
  • svartpeppar

Nötbollar med salvia

  • 400 g kikärtor [1 burk]
  • 2,5 dl valnötter
  • 70 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk färsk salvia, finhackad (eller 2 tsk torkad)
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 3 msk valnötter, hackade
  • 2 msk färsk salvia, finhackad
  • 4 port pasta

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Pumpasås
    Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär pumpan i klyftor. Skala den och skrapa ur kärnhuset. Skär klyftorna i mindre bitar och blanda med lite olja på en plåt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter, eller tills pumpan är mjuk.
  4. Mixa pumpan tillsammans med kokosmjölk, vitlök, salt och peppar till en slät sås.
  5. Nötbollar med salvia
    Skölj kikärterna och häll ner i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en hyfsat slät massa. Forma smeten till bollar och stek gyllenbruna i lite olja.
  6. Blanda pastan med pumpasåsen. Servera tillsammans med nötbollar, hackade valnötter och färsk salvia.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer