Pumpahummus, Siri Barjes recept

11 röster
30 m
30 m

Du behöver

  • 0,5 butternutsquashpumpa
  • olja, till pumpa
  • 3 msk neutral olja
  • 400 g kikärter (1 burk)
  • 4 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 näve cashewnötter
  • 1 skvätt vatten
  • 0,5 citron, saften
  • salt och peppar
  • chiliflakes
  • gräslök

Grönsaker att dippa

  • paprika
  • gurka
  • morot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, kärna ur och dela pumpan i mindre bitar och lägg på en plåt med olja och salt. Baka i ugnen tills den är gyllene, ca 20 min.
  3. Mixa sedan pumpan med övriga ingredienser tills du har en slät hummus. Droppa på lite olivolja till servering!
9 januari 2017

Fler goda recept