Pumpacrème med halstrad pilgrimsmussla

4 röster
1 h
4

Testa den här underbara pumpacrèmen med halstrad pilgrimsmussla, kryddsmör, saffran, curry och fänkål.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g pumpa, skalad i bitar
  • 1 vaniljstång
  • 100 g smör
  • 2 dl vatten
  • salt
  • 4 pilgrimsmusslor (stora)
  • 100 g smör
  • 1 tsk curry
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk fänkålsfrön, krossade
  • 2 peperoncino, stött
  • 1 lime, saft och skal
  • thaibasilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg pumpan med vanilj, smör och vatten i en kastrull. Lägg på locket och koka upp. Låt sen stå och småputtra tills pumpan är helt mjuk.
  2. Ta av locket och låt all vätska koka in utan att det bränner i botten. Tag upp vaniljstången och mixa purén slät. Smaka av med salt. 
  3. Stek pilgrimsmusslorna gyllene ca 1 minut på varje sida i lite smör. Låt vila.
  4. Gör rent pannan och bryn 100 g smör. Tillsätt curry, saffran, fänkålsfrö och peperoncino. Stek i 10 sekunder och dra av från värmen.
  5. Tillsätt limeskal och saft.
  6. Lägg upp pumpapuré och toppa med pilgrimsmussla och till sist skeda över rejält med smör. Avsluta med lite thaibasilika.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...