Pumpacrème med halstrad pilgrimsmussla

Pumpacrème med halstrad pilgrimsmussla
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pumpacrème med halstrad pilgrimsmussla

13 ingredienser

1 h

Testa den här underbara pumpacrèmen med halstrad pilgrimsmussla, kryddsmör, saffran, curry och fänkål.

Ingredienser

portioner
  • 600 g pumpa, skalad i bitar
  • 1 vaniljstång
  • 100 g smör
  • 2 dl vatten
  • salt
  • 4 pilgrimsmusslor (stora)
  • 100 g smör
  • 1 tsk curry
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk fänkålsfrö, krossade
  • 2 peperoncini, stött
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • thaibasilika

Gör så här

  1. Lägg pumpan med vanilj, smör och vatten i en kastrull. Lägg på locket och koka upp. Låt sen stå och småputtra tills pumpan är helt mjuk.
  2. Ta av locket och låt all vätska koka in utan att det bränner i botten. Tag upp vaniljstången och mixa purén slät. Smaka av med salt.
  3. Stek pilgrimsmusslorna gyllene ca 1 minut på varje sida i lite smör. Låt vila.
  4. Gör rent pannan och bryn 100 g smör. Tillsätt curry, saffran, fänkålsfrö och peperoncino. Stek i 10 sekunder och dra av från värmen.
  5. Tillsätt limeskal och saft.
  6. Lägg upp pumpapuré och toppa med pilgrimsmussla och till sist skeda över rejält med smör. Avsluta med lite thaibasilika.