Pumpa, päron, getost och pumpakärnor

Pumpa, päron, getost och pumpakärnor
Foto: Charlie Drevstam
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pumpa, päron, getost och pumpakärnor

10

4 steg att laga

10 ingredienser

50 m

Jag gillar att kombinera pumpa med äpple eller päron. Att kombinera två söta råvaror ger såklart en ganska söt sallad, så det kräver lite extra syra i dressingen för bra balans. /Tommy

Recept ur boken "Sallad" av Tommy Myllymäki.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g muscatpumpa, i grova bitar
  • 100 g smör
  • 1 bananschalottenlök, finskivad
  • 2 päron, finhyvlade
  • 3 msk citronsaft, pressad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g getost
  • 1 dl pumpakärnor, grovkrossade
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Smält och bryn 100 g smör i en kastrull på medelvärme. Gnid in pumpan med hälften av det brynta smöret och krydda med salt. Baka pumpan i en ugnssäker form mitt i ugnen cirka 30–40 minuter, tills den är mjuk.
  3. Lägg pumpan i en bunke och tillsätt lök och päron. Vänd ner citronjuice, citronskal och resterande brynt smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och pumpakärnor.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer