Pumpa, päron, getost och pumpakärnor

50 m
4
Pumpa, päron, getost och pumpakärnor
Foto: Charlie Drevstam

Jag gillar att kombinera pumpa med äpple eller päron. Att kombinera två söta råvaror ger såklart en ganska söt sallad, så det kräver lite extra syra i dressingen för bra balans. /Tommy

Recept ur boken "Sallad" av Tommy Myllymäki.

24 september 2017
50 m
4

Du behöver

  • 800 g muscatpumpa, i grova bitar
  • 100 g smör
  • 1 bananschalottenlök, finskivad
  • 2 päron, finhyvlade
  • 3 msk pressad citronjuice
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g getost
  • 1 dl pumpafrön, grovkrossade
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Smält och bryn 100 g smör i en kastrull på medelvärme. Gnid in pumpan med hälften av det brynta smöret och krydda med salt. Baka pumpan i en ugnssäker form mitt i ugnen cirka 30–40 minuter, tills den är mjuk.
  3. Lägg pumpan i en bunke och tillsätt lök och päron. Vänd ner citronjuice, citronskal och resterande brynt smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och pumpakärnor.
Kommentera receptet

Fler goda recept