Pumpa, päron, getost och pumpakärnor

Pumpa, päron, getost och pumpakärnor
Foto: Charlie Drevstam
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pumpa, päron, getost och pumpakärnor

10 ingredienser

50 m

Jag gillar att kombinera pumpa med äpple eller päron. Att kombinera två söta råvaror ger såklart en ganska söt sallad, så det kräver lite extra syra i dressingen för bra balans. /Tommy

Recept ur boken "Sallad" av Tommy Myllymäki.

Ingredienser

portioner
  • 800 g muscatpumpa, i grova bitar
  • 100 g smör
  • 1 bananschalottenlök, finskivad
  • 2 päron, finhyvlade
  • 3 msk citronsaft, pressad
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g getost
  • 1 dl pumpakärnor, grovkrossade
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Smält och bryn 100 g smör i en kastrull på medelvärme. Gnid in pumpan med hälften av det brynta smöret och krydda med salt. Baka pumpan i en ugnssäker form mitt i ugnen cirka 30–40 minuter, tills den är mjuk.
  3. Lägg pumpan i en bunke och tillsätt lök och päron. Vänd ner citronjuice, citronskal och resterande brynt smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och pumpakärnor.