Pumpa, päron, getost och pumpakärnor

7 röster
50 m
4
Pumpa, päron, getost och pumpakärnor
Foto: Charlie Drevstam
50 m
4

Du behöver

  • 800 g muscatpumpa, i grova bitar
  • 100 g smör
  • 1 bananschalottenlök, finskivad
  • 2 päron, finhyvlade
  • 3 msk pressad citronjuice
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g getost
  • 1 dl pumpafrön, grovkrossade
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Smält och bryn 100 g smör i en kastrull på medelvärme. Gnid in pumpan med hälften av det brynta smöret och krydda med salt. Baka pumpan i en ugnssäker form mitt i ugnen cirka 30–40 minuter, tills den är mjuk.
  3. Lägg pumpan i en bunke och tillsätt lök och päron. Vänd ner citronjuice, citronskal och resterande brynt smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg upp på tallrikar och toppa med getost och pumpakärnor.
24 september 2017

Fler goda recept