Pumpa med salvia och torsk

29 röster
1 h
8
Pumpa med salvia och torsk
Foto: Tv4

En underbart smakrik gryta med pumpa, rimmad torsk och vin passar som huvudrätt till vilken festlig middag som helst.

Visa mer
1 h
8
8 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 50 g salt
  • 500 g torskrygg
  • 1 butternutpumpa (liten)
  • 1-2 msk smör
  • 2 tsk torkad salvia
  • 100 g haricots verts
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • ev 1 msk bottarga (saltad, lufttorkad fiskrom)
  • rucolasallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda salt och vatten till rimlagen och lägg ner torsken. Låt torken ligga i lagen medan du tillagar pumpan, men gärna 45-60 minuter.
  2. Skala, kärna ur och tärna pumpan.
  3. Lägg smör, pumpa och salvia i en kastrull med lock. Stek någon minut på hög värme.
  4. Tillsätt grovt hackad haricots verts, sänk värmen och lägg på ett lock. Låt koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll på grädde och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll i vinet.
  6. Skär torsken i mindre bitar och lägg ner i grytan och lägg på locket. Låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  7. Tag av grytan från spisen och låt stå under lock i 10 minuter innan servering.
  8. Strö över bottarga (valfritt) och lite hackad rucola och servera.

Laddar fler recept...