Pulled beef med asiatisk touch

Pulled Beef med asiatisk touch
Foto: tv4

Pulled beef med asiatisk touch

Av: Paulina - Strängnäs Mariefred

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

5h

Pulled beef serverad i salladsblad tillsammans med rättika, gurka och en het sås med smak av koriander och risvinäger.

Dryckesförslag:

Castleforte Prosecco, nr 7720

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pulled Beef

  • 670 g högrev
  • 2,5 klyftor vitlök, hackade
  • 1 gul lök
  • 1 dl tomat ketchup
  • 1,5 msk chipotlepasta
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 citron, saften
  • 1 tsk salt
  • 1,5 krm svartpeppar

Sås

  • 1,1 dl risvinäger
  • 6,3 msk fisksås
  • 1 citron, zesten
  • 2,5 tsk strösocker
  • 0,5 chilifrukt
  • 2 msk färsk koriander, grovt hackad

Fyllnad i salladsbladet

  • 0,5 rättika
  • 0,5 gurka
  • 1 chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • 4 blad isbergssallad (som en handflata)

Topping

  • 1 dl jordnötter
  • 4 msk koriander

Gör så här

Pulled Beef

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta.
  3. Skala löken, skär i skivor.
  4. Blanda ketchup och chipotlepasta, farinsocker, spiskummin och citronsaft. Bred på köttet.
  5. Lägg lök och vitlök runt om köttet. Täck med lock och tillaga i ugnen i ca 4 timmar. Dra sedan isär köttet med gaffel.

Sås

  1. Mät upp och blanda risvinäger, fisksås, citronzest och socker. Rör till sockret löst sig.
  2. Dela chilin på hälften, ta den nedre delen av chilin och skiva den tunt. Lägg i såsen.
  3. Grovhacka koriandern och tillsätt även den.

Fyllnad i salladsbladet

  1. Skala rättikan och skiva den på längden i tunna skivor ca 3 mm tjocka. Lägg sedan skivorna på varandra och skiva i ca 3 mm långa strimlor.
  2. Skala gurkan och dela den i två delar, gröp ur den med en sked. Dela på två igen,på längden, och skiva ca 3 mm strimlor.
  3. Ta chilin, skiva den tunt så att du får tunna ringar.
  4. Skölj salladslökarna, skär även dessa i tunna ringar.
  5. Blanda alla ingredienser i en skål.
  6. Dela upp fyllningen mellan de fyra salladsbladen, se till att du tar salladsblad med bra styrsel. Rätten ska vara max tre tuggor, så bladen får inte vara för stora.

Servering

  1. Placera det trådiga köttet i varje salladsblad, ovanpå fyllningen.
  2. Grovhacka jordnötterna och koriandern som du sedan strör över köttet.
  3. Häll på ca 1 msk av såsen på varje fyllt salladsblad.
  4. Ät förrätten med händerna.