Puckad tonfisk från Indien hälsar på Sverige, serveras med papadums och rödkål

Foto: TV4
Puckad tonfisk från Indien hälsar på Sverige, serveras med papadums och rödkål
24 ingredienser
30m
Färsk tonfisk, med smak av chili och vitlök, serveras på indiskt bröd med egengjord mango raija och syrlig rödkål.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
vinägrette
- 1 limefrukt
- 0,5 citron
- 1 krm röd chilifrukt
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk ingefära
- 1 msk olivolja
- 1 krm harissa
- 1 krm honung
- 0,5 tsk salt
Tonfisk tartar
- 300 g färsk tonfisk, som varit fryst
- 7 g gräslök
- 1 avokado, liten
- 50 g gurka
- 1 salladslök
- koriander
Tillbehör
- 2 papadums, tunt, Indiskt flatbröd
- syrad rödkål, finstrimlad
Mango Raija
- 1 msk majonnäs
- 1,5 msk turkisk yoghurt
- 1 msk mango chutney
- 1 klyfta vitlök
- 1 krm salt
- 0,5 krm gurkmeja
- 1 krm curry
Gör så här
Vinägrette
- Pressa saften från lime och citron i en skål.
- Hacka chili, vitlök och ingefära fint.
- Blanda samman med olja, harissa, honung och salt.
Tonfisk tartar
- Skär tonfisken i små kuber.
- Skär gräslöken, avokadon och gurka i små bitar.
- Blanda samman med vinägrette precis innan servering.
- Garnera med tunt skuren salladslök och lite färsk koriander.
Tillbehör
- Stek papadums i stekpanna utan fett.
- Skär rödkålen väldigt fint.
Mango Raija
- Blanda samman alla ingredienser och låt stå ett tag innan servering.
Servering
- Servera, i puckform, den marinerade tonfisken med papadums och mango raija.
- Garnera med syrad rödkål.