Puckad tonfisk från Indien hälsar på Sverige, serveras med papadums och rödkål

30m
4
Puckad tonfisk från Indien hälsar på Sverige, serveras med papadums och rödkål
Foto: TV4

Färsk tonfisk, med smak av chili och vitlök, serveras på indiskt bröd med egengjord mango raija och syrlig rödkål.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 oktober 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30m
4

Du behöver

Vinägrette

  • 1 lime
  • 0,5 citron
  • 1 krm röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm harissa
  • 1 krm honung
  • 0,5 tsk salt

Tonfisk tartar

  • 300 g färsk tonfisk, som varit fryst
  • 7 g gräslök
  • 1 avokado, liten
  • 50 g gurka
  • 1 salladslök
  • koriander

Tillbehör

  • 2 papadums, tunt, Indiskt flatbröd
  • syrad rödkål, finstrimlad

Mango Raija

  • 1 msk majonäs
  • 1,5 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm gurkmeja
  • 1 krm curry

Gör så här

  1. Vinägrette
    Pressa saften från lime och citron i en skål.
  2. Hacka chili, vitlök och ingefära fint.
  3. Blanda samman med olja, harissa, honung och salt.
  4. Tonfisk tartar
    Skär tonfisken i små kuber.
  5. Skär gräslöken, avokadon och gurka i små bitar.
  6. Blanda samman med vinägrette precis innan servering.
  7. Garnera med tunt skuren salladslök och lite färsk koriander.


  8. Tillbehör
    Stek papadums i stekpanna utan fett.
  9. Skär rödkålen väldigt fint.
  10. Mango Raija
    Blanda samman alla ingredienser och låt stå ett tag innan servering.
  11. Servering
    Servera, i puckform, den marinerade tonfisken med papadums och mango raija.
  12. Garnera med syrad rödkål.
Kommentera receptet

Fler goda recept