Prosciutto med päron

Prosciutto med päron
Foto: Tv4
Desirée Jaks
Desirée Jaks

Prosciutto med päron

4 ingredienser

20 m

Prosciutto med päron, olivolja och svartpeppar blir en underbar smakkombination.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk svartpeppar
  • 100 g prosciutto
  • 1 päron
  • olivolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Täck pepparn med vatten i en kastrull, koka upp och sila. Upprepa detta fem gånger. Detta gör att pepparn blir svagare och då kan du använda mer peppar för smaken!
  3. Rosta sedan pepparn i ugn i ca 5-10 minuter tills pepparkornen är torra. Krossa i en mortel eller lägg i en pepparkvarn.
  4. Skiva päronet tunt, gärna på en mandolin. Arrangera prosciutton på en tallrik, toppa med det tunt skurna päronet, ringla med olivolja och toppa rikligt med krossad peppar. Servera som tilltugg