Potatisstekt röding med hollandaisesås
Potatisstekt röding med hollandaisesås
20 ingredienser
Lyxig rätt med röding där fisken får en frasig "panering" då den steks på en bädd av tunt skivade potatisar. Till rödingen bjuds det på kokta och citrondressade primörer samt hollandaisesås.
Ingredienser
Potatisstekt rödingfilé
- 2 rödingfiléer, med skinn (stora filéer)
- 8 mandelpotatisar
- matolja
- salt
- svartpeppar
Hollandaissås
- 3 äggulor
- 2 msk citronsaft
- 1 msk vatten
- 300 g smör
- salt
Citrongrönsaker
- 2 broccoli
- 1 blomkål (liten)
- 2 morötter
- 200 g purjolök
- olivolja
- 0,5 citron, skalet
Garnering
- dillvippa
- krasse
- olivolja
- svartpeppar
Gör så här
Röding
- Skinna rödingen och skär till portionsbitar.
- Salta och peppra fisken på båda sidor.
- Skiva potatisen tunt på mandolin.
- Häll i lite matolja i en kall stekpanna. Lägg i potatisen ca 9 skivor fint varvat.
- Lägg på fisken och sätt på spisen.
- Stek på medelvärme tills potatisen är krispig och fisken är klar (OBS stek bara på en sida). Servera direkt.
Hollandaisesås
- Värm äggulor, citronsaft och vatten under vispning tills det tjocknar. Vispa försiktigt i smöret. Smaksätt med salt
Citrongrönsaker
- Koka upp saltat vatten. Skär grönsakerna i mindre bitar. Koka först morot, broccoli och blomkål och sist purjolöken. Sila bort vätskan och smaka av med olivolja och citronskal.
Servering
- Lägg upp snyggt enligt bild och garnera med dillvippor och krasse. Avsluta med att ringla på olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.