Potatissallad med Västerbottensost och örtiga lammkotletter

POPULÄRT
koket.se
Potatissallad med Västerbottensost och örtiga lammkotletter
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Potatissallad med Västerbottensost och örtiga lammkotletter

22 ingredienser

Sommarens godaste potatissallad i krämig dressing med Västerbottensost toppad med ett bröd- och baconkrisp. Till salladen serverar Ernst härligt grillade ört- och sardellmarinerade lammracks. Tips! Gör gärna potatissalladen dagen före servering, då smakar den som allra bäst.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Sardell- och örtmarinerade lammracks

  • 800 g lammrack
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 sardellfiléer
  • 0,5 kruka färsk salvia
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung

Potatissallad

  • 500 g färskpotatis, kokt
  • 250 g grön sparris
  • 200 g rädisa
  • 1 knippe färsk lök
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • 100 g Västerbottensost, lagrad
  • salt
  • peppar

Bröd- och baconcrisp

  • 200 g bacon
  • 0,5 baguette, dagsgammal

Gör så här

Sardell- och örtmarinerade lammracks

  1. Skär racksen i klubbor/portionsbitar.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka sardellfiléerna. Finhacka salvia och rosmarin. Blanda vitlök, sardeller, örter, finrivet citronskal med olivolja och honung till en marinad.
  3. Lägg ner köttet i marinaden och se till att alla köttbitar blir täckta av den. Låt gärna stå över natten, men minst 20 minuter.
  4. Grilla lammet väl ett par minuter på varje sida på en varm grill. Låt vila i ca 10 minuter.

Potatissallad

  1. Skär potatisen i mindre bitar. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen och skär resten av sparrisen i bitar. Skär rädisorna i kvartar. Finstrimla löken.
  2. Blanda ihop crème fraiche med dijon, honung, olivolja, citronsaft, salt och riven västerbottensost till en dressing.
  3. Blanda dressingen med grönsakerna. Låt salladen dra 1-2 timmar, godast smakar den dagen efter. Smaka av med salt och peppar.

Bröd- och baconcrisp

  1. Strimla baconet fint. Skär brödet i cm-stora bitar.
  2. Stek bacon i en panna. När det har släppt lite fett och fått färg så lägger du i brödbitarna. Stek allt krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Tips! Det här krispet blir en perfekt salladstopping att använda på andra sallader också. .