Potatissallad med pestodressing och räkor

41 röster
4
Potatissallad med pestodressing och räkor
Foto: TV4

Färskpotatissallad med pesto, färska räkor och rostade pinjenötter. Fräsch och god sommarmiddag.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färskpotatis
  • 250 g räkor skalade
  • 2 krukor basilika
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 70 g färsk spenat
  • 200 g cocktailtomater, halverade
  • 5 cm purjolök, i tunna skivor
  • 40 g pinjenötter, rostade
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka potatisen. Spola av med iskallt vatten och låt svalna. Ställ åt sidan.
  2. Dra av alla basilikablad och lägg i en hög bunke. Tillsätt vitlök och olivolja. Kör med stavmixer till det är en grön skön jämn blandning. Riv i parmesanosten och rör om. Tillsätt pressad citron ev mer olivolja för en dressingliknande konsistens och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg potatisen, alla grönsaker och hälften av räkorna i en stor salladsskål. Häll över pestodressingen och vänd runt. Toppa salladen med resterande räkor samt rostade pinjenötter. Servera!
25 juni 2016
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...