Potatissallad med pestodressing och räkor

koket.se
Potatissallad med pestodressing och räkor
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Potatissallad med pestodressing och räkor

13 ingredienser

Färskpotatissallad med pesto, färska räkor och rostade pinjenötter. Fräsch och god sommarmiddag.

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g färskpotatis
  • 250 g skalade räkor
  • 2 krukor basilika
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 70 g färsk spenat
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 5 cm purjolök, i tunna skivor
  • 40 g pinjenötter, rostade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen. Spola av med iskallt vatten och låt svalna. Ställ åt sidan.
  2. Dra av alla basilikablad och lägg i en hög bunke. Tillsätt vitlök och olivolja. Kör med stavmixer till det är en grön skön jämn blandning. Riv i parmesanosten och rör om. Tillsätt pressad citron ev mer olivolja för en dressingliknande konsistens och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg potatisen, alla grönsaker och hälften av räkorna i en stor salladsskål. Häll över pestodressingen och vänd runt. Toppa salladen med resterande räkor samt rostade pinjenötter. Servera!