• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Potatissallad med pestodressing och räkor

Potatissallad med pestodressing och räkor
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Potatissallad med pestodressing och räkor

3 steg att laga

13 ingredienser

Färskpotatissallad med pesto, färska räkor och rostade pinjenötter. Fräsch och god sommarmiddag.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g färskpotatis
  • 250 g skalade räkor
  • 2 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 70 g färsk spenat
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 5 cm purjolök, i tunna skivor
  • 40 g pinjenötter, rostade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen. Spola av med iskallt vatten och låt svalna. Ställ åt sidan.
  2. Dra av alla basilikablad och lägg i en hög bunke. Tillsätt vitlök och olivolja. Kör med stavmixer till det är en grön skön jämn blandning. Riv i parmesanosten och rör om. Tillsätt pressad citron ev mer olivolja för en dressingliknande konsistens och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg potatisen, alla grönsaker och hälften av räkorna i en stor salladsskål. Häll över pestodressingen och vänd runt. Toppa salladen med resterande räkor samt rostade pinjenötter. Servera!