Potatissallad med hovmästarsås

Mattias Kristiansson porträtt

Potatissallad med hovmästarsås

11 ingredienser

30 min

En krämig potatissallad är alltid populärt när det är dags för buffé! Den här versionen med hovmästarsås, groddar och grönt äpple passar dessutom riktigt bra till kräftskivan.

Ingredienser

4 - 6 portioner

Potatissallad

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl alfaalfagroddar
  • 1 grönt äpple, finhackat

Hovmästarsås

  • 0,5 dl senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl färsk dill, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

Potatissallad

  1. Koka potatisen.
  2. Skölj sedan potatisen i kallt vatten så att den kallnar innan du delar den i bitar.

Hovmästarsås

  1. Blanda klassisk senap med dijonsenap, strösocker, vitvinsvinäger, dill, salt och peppar i en skål.
  2. Vispa ner lite olja i taget tills du får en slät sås.

Potatissallad forts.

  1. Blanda hovmästarsåsen med potatis, alfaalfagroddar och finhackat äpple.