Potatisplättar med svamp, lingon och crème fraiche

34 röster
30 min
4
Potatisplättar med svamp, lingon och crème fraiche
Foto: TV4

Frasigt stekta potatisplättar med smörstekt svamp och rårörda lingon. En perfekt middag när du vill att det ska gå snabbt men ändå vara gott! 

Tips! Det går också bra att steka stora pannkakor av smeten. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Potatisplättar

  • 400 g potatis, kokt
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • salt
  • smör till stekning

Stekt svamp

  • 600 g blandad svamp (champinjoner, shiitake, ostronskivling)
  • olja och smör till stekning
  • 50 g babyspenat
  • 2 dl hackad bladpersilja

Rårörda lingon

  • 2 dl frysta lingon (tinade)
  • 0,5 dl strösocker

Till garnering

  • crème fraiche
  • 1 kruka körvel
  • 0,5 ask smörgåskrasse
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv potatisen. Blanda ihop ägg, mjölk och vetemjöl. Blanda i potatisen och smaka av med salt. Stek gyllenbruna plättar av smeten i smör i plättlagg.
  2. Dela svampen i mindre bitar om det behövs. Stek den på hög värme i olja tills de fått färg. Tillsätt spenat och persilja i slutet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda ihop lingon och socker tills sockret löst sig.
  4. Servera plättarna med svampblandningen och toppa med crème fraiche och rårörda lingon.
20 april 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...