Potatisplättar med löjrom och crème fraiche
Potatisplättar med löjrom och crème fraiche
11 ingredienser
Nystekta potatisplättar som serveras med löjrom, hackad lök, dill och en klick crème fraiche. Perfekt som förrätt eller tilltugg på festen!
Alf Tumbles dryckestips:
Côtes du Jura, Chardonnay, Nr 2327
Bourgogne Les Murelles, Domaine Roux, Nr 5837
Ingredienser
- 50 g smör + extra att steka i
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1-2 dl mjölk
- 2 potatisar, kokta, rivna
- salt
- malen svartpeppar
Servering
- löjrom
- gul lök, hackad
- dill
- crème fraîche
Gör så här
- Smält smöret. Vispa ihop det med ägg och mjöl. Tillsätt mjölk och riven potatis.
- Stek små plättar i smör. Servera med löjrom, hackad lök, dill och crème fraiche.