Potatisplättar med löjrom och crème fraiche

Håkan Thörnström

Potatisplättar med löjrom och crème fraiche

11 ingredienser

Nystekta potatisplättar som serveras med löjrom, hackad lök, dill och en klick crème fraiche. Perfekt som förrätt eller tilltugg på festen!

Alf Tumbles dryckestips:

Côtes du Jura, Chardonnay, Nr 2327

Bourgogne Les Murelles, Domaine Roux, Nr 5837

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör + extra att steka i
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1-2 dl mjölk
  • 2 potatisar, kokta, rivna
  • salt
  • malen svartpeppar

Servering

  • löjrom
  • gul lök, hackad
  • dill
  • crème fraîche

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ihop det med ägg och mjöl. Tillsätt mjölk och riven potatis.
  2. Stek små plättar i smör. Servera med löjrom, hackad lök, dill och crème fraiche.