• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Potatisplättar med löjrom och crème fraiche

Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Potatisplättar med löjrom och crème fraiche

0

2 steg att laga

11 ingredienser

Nystekta potatisplättar som serveras med löjrom, hackad lök, dill och en klick crème fraiche. Perfekt som förrätt eller tilltugg på festen!

Alf Tumbles dryckestips:

Côtes du Jura, Chardonnay, Nr 2327

Bourgogne Les Murelles, Domaine Roux, Nr 5837

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 50 g smör + extra att steka i
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1-2 dl mjölk
  • 2 potatisar, kokta, rivna
  • salt
  • malen svartpeppar

Servering

  • löjrom
  • gul lök, hackad
  • dill
  • crème fraîche

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ihop det med ägg och mjöl. Tillsätt mjölk och riven potatis.
  2. Stek små plättar i smör. Servera med löjrom, hackad lök, dill och crème fraiche.