Potatis- och svartkålsquesadilla

koket.se
Potatis- och svartkålsquesadilla
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Potatis- och svartkålsquesadilla

14 ingredienser

30 min

Lättlagat, snabbt och väldigt gott. Kokt potatis mosas ihop med fräst svartkål och läggs i mjuka tortillabröd som steks krispiga i lite olja. Skär i tårtbitar och dippa loss i frisk salsa med äpple och krämig ostdipp tillsammans med ett hack på koriander och mild silverlök.

WW ViktVäktarna

Se Siri Barje laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp tortillabröd
  • 400 g mjölig potatis
  • 1 äpple
  • 1 burk tacosås
  • 1 limefrukt
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 200 g svartkål
  • 1 silverlök
  • 1 burk ostdipp (växtbaserad)
  • 2 krukor färsk koriander
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Dela, kärna ur och tärna äpplet fint. Blanda med tacosåsen, limeskal och limesaft, ställ åt sidan.
  3. Skala och skiva den gula löken och vitlöken. Plocka bladen från svartkålsstjälkarna. Strimla bladen fint.
  4. Skala och finhacka silverlöken. Hacka koriandern. Lägg upp silverlök och koriander i separata skålar.
  5. Stek den gula löken i olja i en stekpanna till gyllene. Tillsätt vitlök och svartkål, stek 2 minuter. Ta från värmen.
  6. Häll av och stompa potatisen grovt med lite salt. Blanda ned lök och svartkål i potatisen.
  7. Bred röran på ena sidan av en tortilla och vik ihop. Upprepa med alla bröd. Stek bröden gyllene på båda sidor i olja i stekpannan.
  8. Servera med silverlök, koriander, äppelsalsa och ostdipp.