Potatis- och svartkålsquesadilla
Potatis- och svartkålsquesadilla
14 ingredienser
30 min
Lättlagat, snabbt och väldigt gott. Kokt potatis mosas ihop med fräst svartkål och läggs i mjuka tortillabröd som steks krispiga i lite olja. Skär i tårtbitar och dippa loss i frisk salsa med äpple och krämig ostdipp tillsammans med ett hack på koriander och mild silverlök.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 förp tortillabröd
- 400 g mjölig potatis
- 1 äpple
- 1 burk tacosås
- 1 limefrukt
- 1 gul lök (stor)
- 2 klyftor vitlök
- ca 200 g svartkål
- 1 silverlök
- 1 burk ostdipp (växtbaserad)
- 2 krukor färsk koriander
- rapsolja, till stekning
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka potatisen mjuk.
- Dela, kärna ur och tärna äpplet fint. Blanda med tacosåsen, limeskal och limesaft, ställ åt sidan.
- Skala och skiva den gula löken och vitlöken. Plocka bladen från svartkålsstjälkarna. Strimla bladen fint.
- Skala och finhacka silverlöken. Hacka koriandern. Lägg upp silverlök och koriander i separata skålar.
- Stek den gula löken i olja i en stekpanna till gyllene. Tillsätt vitlök och svartkål, stek 2 minuter. Ta från värmen.
- Häll av och stompa potatisen grovt med lite salt. Blanda ned lök och svartkål i potatisen.
- Bred röran på ena sidan av en tortilla och vik ihop. Upprepa med alla bröd. Stek bröden gyllene på båda sidor i olja i stekpannan.
- Servera med silverlök, koriander, äppelsalsa och ostdipp.