Potatis- och rucolasoppa

Malin Söderström
Malin Söderström

Potatis- och rucolasoppa

0

12 ingredienser

30 m + tid i kyl

Den här enkla soppan är riktigt fräsch och passar perfekt i sommar, både till lunch, som förrätt eller lättare middag.

Ingredienser

portioner4
  • 3 msk olivolja
  • 400 g mjölig potatis, skalad
  • ca 2-4 cm purjolök
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g rucolasallad
  • 100 g bacon
  • gräslök (att toppa med)
  • rucolasallad (att toppa med)

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs potatis och purjolök utan att det tar färg.
  2. Häll i grönsaksbuljong, smaka av med salt och peppar och låt sjuda under lock i 20 minuter.
  3. Häll i grädden och mjölken och låt allt koka upp.
  4. Mixa ner rucolasallad i soppan med en stavmixer, vill du ha den extra slät kan du passera den genom en sil. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt i minst 3 timmar.
  5. Knaperstek bacon, låt rinna av och bryt i bitar.
  6. Häll upp soppan i tallrikar, toppa med gräslök, rucola och bacon. Servera genast.
TIPS!
läs mer
Leif Mannerström 2018

Se och lär av Leif Mannerström

Tips och tricks för hur du utvecklar din matlagning

Läs mer