Potatis med topping
Potatis med topping
9 ingredienser
30 m
Krossad och rostad patatas bravas med regnbågsrom, wasabisoyafraiche, citron och gräslök kan bli en riktigt lyckad rätt att servera på vårens alla buffébord.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 500 g färskpotatis (eller kulpotatis)
- 0,5 dl salt
- 1 dl soyafraîche (eller crème fraîche)
- 1 tsk wasabiolja (eller 1 msk riven pepparrot)
- 1 knippe gräslök (litet)
- 1 citron
- 2 msk rapsolja
- 100 g regnbågsrom
- svartpeppar (från kvarn)
Gör så här
- Koka upp vatten och salt, det är mycket salt men det sätter sig på potatisskalet vilket blir underbart!
- Lägg potatisen i det kokande vattnet och sjud tills den precis är klar. Häll av vattnet men låt potatisen ligga kvar i kastrullen. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och skaka potatisen helt torr och så att skalet nästan rostas. Låt potatisen svalna.
- Rör ihop soyafraîchen med wasabioljan och finhackad gräslök, ställ i kyl.
- Skär citronen i klyftor.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Dela potatisen och tryck till den lätt med handloven. Ställ potatisen med skalsidan nedåt på en plåt och pensla med rapsolja.
- Rosta potatisen i ugnen tills de fått färg, ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna något.
- Toppa potatisen med wasabifraîche och regnbågsrom, ta ett varv med svartpepparkvarnen över och servera med citronen vid sidan.