Potage Longchamps

Potage Longchamps
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Potage Longchamps

11 ingredienser

En klassisk grönsakssoppa, perfekt som start på en bättre middag.

Ingredienser

portioner
  • 150 g sockerärtor
  • 4 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 krm muskot, riven
  • 200 g fryst bladspenat
  • färsk körvel
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl grädde, vispad

Gör så här

  1. Snoppa ärtskidorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken och ärterna i smöret i en stor kastrull. Häll över buljongen och koka tills ärterna är helt mjuka. Passera soppan genom sikt eller kör i mixer och sila.
  3. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädden och den tinade, grovt hackade spenaten. Smaka av med salt, peppar, riven muskot och hackad färsk körvel. Servera i heta sopptallrikar. Klicka en sked vispad grädde i varje portion.