Portabelloburgare med ostaioli och karamelliserad rödlök

koket.se
Portabelloburgare med ostaioli och karamelliserad rödlök
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Portabelloburgare med ostaioli och karamelliserad rödlök

20 ingredienser

30 m

En av Siris egna favoriträtter är portabelloburgare! Här bjuder hon på ett riktigt gott recept med grillad portabellosvamp, karamelliserad rödlök samt majonnäs smaksatt med lagrad ost och vitlök.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Löken

  • 4 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Portabelloburgare

  • 4 portobellosvampar
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk smör
  • 1 liten näve persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Ostaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron

Servering

  • 1-2 bifftomater
  • 1 kruka plocksallad
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

  1. Skiva rödlöken och stek den mjuk och tills den får lite färg i smör och olja. Tillsätt vinäger, en skvätt vatten samt honung. Låt det koka ihop och smaka av med salt och peppar.
  2. Mosa ihop smör med persilja, salt och peppar. Ta bort foten på portabellosvampen. Stek eller grilla dem med botten nedåt tills de är gyllenbruna, du behöver inte trycka på dem, de kommer sjunka ihop av värmen. Låt steka eller grilla tills de börjar bli mjuka. Vänd på dem, bred på persiljesmöret jämt över alla svampar och stek eller grilla lika länge på andra sidan.
  3. Blanda majonnäs med västerbottensost, riven vitlök, en gnutta citronsaft samt salt och peppar.
  4. Värm bröden och bred på lite ostaioli på botten. Toppa med sallad, tomat, portabellosvamp, rödlök och lite mer majonnäs och på med locket. Servera med potatis i ugn om du vill!