Portabelloburgare med cheddarost och hamburgerdressing

15 röster
4

Siri Barjes variant på cheeseburgare gör hon på sin favorit portabellosvamp och serverar med hemgjord hamburgerdressing och rostad potatis.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 hamburgerbröd, fina släta
  • 4 stora portobellosvampar (stora som burgare)
  • rapsolja
  • smör
  • 4 klyftor vitlök
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 3 saltgurkor
  • 4 tjocka skivor cheddar

Hamburgerdressing

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk hackad saltgurka
  • 0,5 liten eller ⅓ normalstor gul lök, riven

Rostad potatis

  • 1 kg småpotatis
  • 3 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Dela potatisen i klyftor, upp på en plåt, ringla över olja och rosta i ca 30 min.
  2. Mixa gurka och lök och blanda med resten av ingredienserna till dressingen och låt den stå i kylen.
  3. Ta bort foten på svampen. Hetta upp en stekpanna och tillsätt rapsolja. Lägg ned svampen och stek den tills den har krympt och fått fin färg. Vänd gärna på den då och då. Tillsätt sedan smör samt vitlök och ös svampen med smöret. Lägg på ostskivorna och låt dem smälta.
  4. Skiva tomaten och dela på isbergssalladen. Skiva rödlöken i tunna skivor. Skiva saltgurkan.
  5. Bred hamburgerdressing på botten av brödet, lägg på sallad, tomat, rödlök, svampen och avsluta med lite mer dressing. Servera med ugnsrostad potatis. Klart!
3 februari 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept