Liten soppa på morot och ingefära

Pontus Frithiof

Liten soppa på morot och ingefära

9 ingredienser

Servera en liten soppa på morot och ingefära innan huvudrätten.

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök, finhackas
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 2 morötter, skalade
  • 10 g färsk ingefära (eller efter smak)
  • 1 msk smör
  • 1 msk hönsbuljong
  • vatten
  • ev vinäger
  • honung

Gör så här

  1. Skär morötterna i små tärningar.
  2. Fräs morötterna och löken i lite smör.
  3. Riv i ingefäran, eller skär ned den och låt även ingefäran sakta gå med i grönsakerna.
  4. Slå på vin och hönsbuljongen.
  5. Späd med ca 0,5 liter vatten.
  6. Koka tills det att morötterna är mjuka.
  7. Mixa soppan i stark mixer.
  8. Sila noga.
  9. Smaka upp soppan med smör, lite honung, eventuellt lite vinäger samt salt och peppar.