Chokladcrostinis

Chokladcrostinis
Foto: TV4
Pontus Frithiof
Pontus Frithiof

Chokladcrostinis

6 ingredienser

Knapriga crostinis toppade med choklad och havssalt.

Har du inte vanilj hemma går det bra utan.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 125 g mörk choklad (gärna Manjari)
  • 150 g grädde
  • 0,5 vaniljstång
  • vitt bröd (eller baguette)
  • havssalt
  • olivolja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Finhacka chokladen.
  2. Koka upp grädden med vaniljen och slå den sedan över chokladen.
  3. Rör ut till en jämn smet som får stå i rumstemperatur.
  4. Skär brödet i skivor och stek i olivolja.
  5. Ta en varm sked och “ägga” upp krämen på krutongerna.
  6. Toppa med lite olivolja och lite havssalt.