Polsk rödbetssoppa
Polsk rödbetssoppa
7 ingredienser
Dessa soppor finns i många olika varianter i det polska köket: med och utan kött, som klar buljong eller redd soppa, kall eller varm. Den här är helt vegetarisk men kan kompletteras med kött eller korv för den som så önskar.
Ingredienser
- 6 rödbetor, skalade
- 1 l grönsaksbuljong
- 3 dl crème fraîche
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk vinäger
- 1 tsk strösocker
- 1 krm salt
Gör så här
- Riv rödbetorna grovt i en matberedare eller för hand på ett rivjärn. Koka dem sedan mjuka i grönsaksbuljongen.
- Blanda vetemjölet med crème fraiche och red av soppan med blandningen. Smaksätt med salt, socker och vinäger. Smaken ska vara sötsyrlig.
- Är soppan för tjock, spä med lite grönsaksbuljong. Servera soppan varm.