Pocherat ostron med sikrom och krasse
Pocherat ostron med sikrom och krasse
10 ingredienser
30 m
Pocherat ostron med sikrom och krasse är både lyxigt och riktigt gott att servera som förrätt.
Ingredienser
- 4 ostron (stora)
- 2 schalottenlökar
- 0,5 fänkål (liten)
- 50 g smör
- 1 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- citronsaft (en skvätt)
Servering
- 6 saffranspistiller
- 50 g sikrom
- krasse, klippt
Gör så här
- Öppna ostronen och separera vätskan från ostronet. Spara vätskan för att använda till såsen.
- Skala och finhacka löken. Finhacka även halva fänkålen.
- Smält hälften av smöret i en kastrull. Lägg i löken och hälften av fänkålen i smöret, låt allt svettas utan att ta färg.
- Tillsätt vinet och vätskan från ostronen, låt sjuda i 15 minuter.
- Sila av allt och lägg tillbaka vätskan i kastrullen. Lägg ostronen i den sjudande vätskan i 1 minut.
- Sila av igen och lägg tillbaka i kastrullen. Kyl ner och spara ostronet till servering.
- Tillsätt grädde och låt koka ihop i ca 10 minuter. Tillsätt en skvätt citron resten av smöret och vispa kraftigt så det skummar, använd en stavmixer om det finns.
Servering
- Lägg det pocherade ostronet i ostronskalet, lägg den finhackade fänkålen på toppen och slå över smörsåsen över allt. Lägg en saffranspistill i såsen, en klick sikrom och lite krasse på toppen.