Pocherat ägg med avokado och kimchimajonnäs

0 röster
10 m + tid i kyl
4
Pocherat ägg med avokado och kimchimajonnäs
Foto: Jonas Svensson

En snabb och lyxig förrätt med perfekt pocherat ägg, skivad avokado och majonnäs smaksatt med kimchi.

Visa mer
10 m + tid i kyl
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 ägg
  • 4 msk ättika
  • 2 avokado
  • 4 msk kimchi
  • 3-4 msk majonnäs
  • salt
  • peppar
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Knäck försiktigt äggen i en bunke med några droppar vatten i och hälften av ättikan. Låt stå i kyl eller rumstemperatur i ca 30 minuter för bästa resultat.
  2. Mixa kimchi och majonnäs och ställ åt sidan fram till servering
  3. Värm vatten i en rymlig kastrull för att pochera äggen i. Tillsätt resten av ättikan.
  4. Ta en sked och dra ett varv i det sjudande vattnet för att få till en virvel och häll sedan försiktigt i äggen.
  5. Ta upp äggenefter ca 3 minuter (lite beroende på hur varmt du har det i kastrullen) och låt rinna av.
  6. Skiva avokadon och lägg upp på tallrik. Lägg sedan över de pocherade äggen, slå över en sked med kimchimajonnäsen och toppa med sesamfrön, salt och peppar.
15 december 2018

Laddar fler recept...