Pocherad kycklingfilé med dillstuvade knippmorötter och färskpotatis

16 röster
40 min
4
Pocherad kycklingfilé med dillstuvade knippmorötter och färskpotatis
Foto: TV4

Tom bjuder på perfekt tillagad kyckling som han pocherar med termometer för att nå den optimala temperaturen. Till den serverar han dillstuvade morötter och färskpotatis - ljuvliga smakkompisar! 

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Dillstuvade morötter

  • 600 g knippmorötter
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 1 dl dill
, grovhackad
  • salt
  • ev lite buljong från den pocherade kycklingen

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 kruka timjan
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 lagerblad

Tillbehör/garnering

  • färskpotatis
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe dill
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala morötterna. Dela i mindre bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
  2. Koka upp crème fraiche. Blanda med morötterna. Smaka av med ättika, socker och salt. Eventuellt lite buljong från kycklingen om du vill ha rinnigare konsistens.
  3. Putsa kycklingen. Koka upp kycklingbuljong med övriga ingredienser. Salta. Pochera kycklingen i buljongen till 65-70 grader i innertemperatur. Låt vila tills den är uppe i 72 grader.
  4. Tillsätt dillen till morotsstuvningen vid servering.
  5. Krossa lätt färskpotatisen i botten, placera stuvningen på potatisen. Toppa med den pocherade kycklingen.
  6. Matsortera morotsskalen till återvinning och njut av din måltid!
6 juli 2019

Laddar fler recept...