• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pocherad kycklingfilé med dillstuvade knippmorötter och färskpotatis

POPULÄRT
Pocherad kycklingfilé med dillstuvade knippmorötter och färskpotatis
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Pocherad kycklingfilé med dillstuvade knippmorötter och färskpotatis

6 steg att laga

16 ingredienser

40 min

Tom bjuder på perfekt tillagad kyckling som han pocherar med termometer för att nå den optimala temperaturen. Till den serverar han dillstuvade morötter och färskpotatis - ljuvliga smakkompisar! 

Ingredienser

portioner4 portioner

Dillstuvade morötter

  • 600 g knippmorot
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk ättika
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl dill, grovhackad
  • salt
  • ev lite buljong från den pocherade kycklingen

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 kruka timjan
  • 2 klyfta vitlök, krossade
  • 2 lagerblad

Tillbehör/garnering

  • färskpotatis
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Skala morötterna. Dela i mindre bitar. Koka mjuka i saltat vatten.
  2. Koka upp crème fraiche. Blanda med morötterna. Smaka av med ättika, socker och salt. Eventuellt lite buljong från kycklingen om du vill ha rinnigare konsistens.
  3. Putsa kycklingen. Koka upp kycklingbuljong med övriga ingredienser. Salta. Pochera kycklingen i buljongen till 65-70 grader i innertemperatur. Låt vila tills den är uppe i 72 grader.
  4. Tillsätt dillen till morotsstuvningen vid servering.
  5. Krossa lätt färskpotatisen i botten, placera stuvningen på potatisen. Toppa med den pocherade kycklingen.
  6. Matsortera morotsskalen till återvinning och njut av din måltid!